2011年選舉

今年的選舉結果都幾另人意外,建制派竟然可以贏咁多,反而激進泛民竟然幾乎盡墨。

其實建制係社區做左D咩野,好多人都知道,不過有D人總係覺得,全部都係小恩小惠,而且好似有利益衝突,所以德高望重的人都唔多做。其實唔少市民都係好簡單,幫到手就係幫到手,見到佢地做野真係會多過德高望重的人做野,投佢地真係唔出奇。今年多左咁多新的選民投佢地,除左有一部分應該係新移民外,其他的人係邊到來,我都好想知道。

激進泛民的結果真係令人大跌眼鏡,雖然自己都唔係咁認同佢地的行為,不過以我所知佢地應該係有一班好忠實的青年支持者,平時抗議遊行人數都唔少,加埋的確有好多人係唔滿意鴿子黨的新立場,所以佢地都應該有另類的「鐵票」喎,最後如此的結果,真的想知道究竟發生左咩野事…

下年又立法會選舉,不過相信到時又有另一番景象,因為選立法會時選民應該會睇政治立場了!

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *