NEX 3N 試機

呢幾個星期天氣真係好好,日日都係藍天白雲,所以我都襯機會出去試下部新機,睇下影出來有咩野效果。用落其實只係比傻瓜機重少少,輕過 DSRL 好多,出去郊區真係方便好多。

2013-06

今次影完相順便試下新的 Flickr,好耐之前一直都用 Google Picasa,感覺上 Google 真係快 D,不過自從有左 Google+之後咩都要放入 Google+,而且舊的相仲要死晒圖,所以唯有轉用 Yahoo! 的服務。

其實日光日白影相同以前部 DC 影出來的相分別不大,只係景深強烈左同 zoom 得勁左,有時佢嘅白平衡太勁,反而唔係好影到好熱好曬好光嘅感覺。不過影出來的色水,感覺上仲好過 Nikon D3000

2013-06

2013-06 2013-06 2013-06 2013-06

反而影夜景就差得遠啦,平時開 ISO 到 1000 到已經好多雜訊,轉左無反就算 ISO 開到 10000 到,幅相都一樣仲係好清!

2013-06

2013-06 2013-06 2013-06

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *